Problemy z rejesrtacją - pytanie do moderatorów

Masz propozycję na ulepszenie forum? Daj nam znać...
Awatar użytkownika
DZIEWICA8
zarASek
Posty: 1874
Rejestracja: 6 paź 2006, 09:33
Lokalizacja: z Lublina

Problemy z rejesrtacją - pytanie do moderatorów

Post autor: DZIEWICA8 » 8 lis 2010, 11:35

Mam pytanie do moderatorów forum.

Dziś dostałam na maila prośbę o pomoc w zarejestrowaniu się na forum. Na forum chce się zarejestrować nowy kolega, ale pisze, że już tydzień temu próbował się zarejestrować i wciąż czeka na odpowiedź od administratorów. Nie wiem czy coś jest nie tak, czy jeszcze musi poczekać.
Co mam mu odpisać?
DZIEWICA8
"Boże, daj mi pogodę ducha, abym godziła się z tym, czego zmienić nie mogę,
odwagę, abym zmieniała to, co zmienić mogę, i mądrość, abym zawsze potrafiła
odróżnić jedno od drugiego."

DZIEWICA8

Awatar użytkownika
DZIEWICA8
zarASek
Posty: 1874
Rejestracja: 6 paź 2006, 09:33
Lokalizacja: z Lublina

Problemy z rejestracją - pytanie do moderatorów

Post autor: DZIEWICA8 » 16 lis 2010, 11:20

Ponawiam swoje pytanie do moderatorów, nowy kolega wciąż ma nieaktywne konto, a ja nie wiem co mu odpisać.
DZIEWICA8
"Boże, daj mi pogodę ducha, abym godziła się z tym, czego zmienić nie mogę,
odwagę, abym zmieniała to, co zmienić mogę, i mądrość, abym zawsze potrafiła
odróżnić jedno od drugiego."

DZIEWICA8

Agnieszka
ninjAS
Posty: 2626
Rejestracja: 10 sie 2005, 16:38

Post autor: Agnieszka » 16 lis 2010, 20:55

A nick (login) nowego kolegi mam sobie wywróżyć z fusów czy z kości? :diabel:

Awatar użytkownika
DZIEWICA8
zarASek
Posty: 1874
Rejestracja: 6 paź 2006, 09:33
Lokalizacja: z Lublina

Problemy z rejestracją - pytanie do moderatorów

Post autor: DZIEWICA8 » 17 lis 2010, 10:45

Dzięki za odpowiedź Agnieszko.
Z tego co on mi napisał wczoraj, to on ma nieaktywne konto. Podam Ci na prywatną wiadomość dane które on mi przesłał, może to coś pomoże, nie bardzo się na tym znam.
DZIEWICA8
"Boże, daj mi pogodę ducha, abym godziła się z tym, czego zmienić nie mogę,
odwagę, abym zmieniała to, co zmienić mogę, i mądrość, abym zawsze potrafiła
odróżnić jedno od drugiego."

DZIEWICA8

Awatar użytkownika
Czarny
bASyliszek
Posty: 1015
Rejestracja: 13 paź 2007, 13:36
Lokalizacja: Otwock koło stolicy
Kontakt:

Post autor: Czarny » 30 gru 2010, 13:15

użytkownik altende do mnie na gg napisał, ze nie może otrzymać przypomnienia hasła
prosi o zmianę hasła
Czarno to widzę...

Awatar użytkownika
urtika
sASanka
Posty: 2065
Rejestracja: 27 maja 2008, 21:06

Post autor: urtika » 8 paź 2011, 13:37

Coś to forum ostatnimi czasy nawala i znów pojawiły się problemy z rejestracją, tzn. z aktywacją kont zarejestrowanych użytkowników. Ostatnią osobą, której aktywowałam konto był Silence. Od tego czasu, czyli od ubiegłej soboty aktywować kont zwyczajnie się nie da (a próbuję codziennie), gdyż ukazuje mi się następującej treści tekst:
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@asexuality.org and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."

Niech więc nowo zarejestrowane osoby nie będą zdziwione tym, że jak na razie mają nieaktywne konta, gdyż w tej chwili nic się nie da z tym fantem zrobić. Jak długo to potrwa nie wiadomo, ten problem zapewne występuje na wszystkich AVENowskich forach.
Dobrze, że przynajmniej da się usuwać zdublowane posty na forum, bo to też jakaś plaga od pewnego czasu. :roll:
-------------------------------------------------------------------------------------
Edit15:09 : Jest dokładnie tak jak myślałam. Zajrzałam przed chwilą na główne forum AVEN i tam też ludzie narzekają na ten problem:
http://www.asexuality.org/en/index.php? ... r-crashes/
Quirkyalone

Awatar użytkownika
Ant
BażANT
Posty: 6068
Rejestracja: 1 paź 2006, 14:26

Post autor: Ant » 16 paź 2011, 21:49

Bo może i forum jest askeksualne, serwer jednak nie. I właśnie się pie*rzy :mrgreen:
Czczony nie tylko w Chinach

Awatar użytkownika
Ant
BażANT
Posty: 6068
Rejestracja: 1 paź 2006, 14:26

Post autor: Ant » 17 paź 2011, 16:40

Dobra, coś się udało ogarnąć. Podczas wysyłania postów już nie wyskakuje żaden błąd. Wystarczyło wyłączyć wysyłanie maili przez serwer SMPT. Pewne narzędzia administratorskie (w tym nieszczęsny panel do aktywacji użytkowników dla moderatorów) wciąż leżą i kwiczą :P
Czczony nie tylko w Chinach

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość