Pomyślałam, że dla inspiracji można by się tu powymieniać ostatnio obejrzanymi filmami. Średnio co trzeci dzień staram się coś obejrzeć, mam około 90 filmów zapisanych do obejrzenia, co jest małą liczbą w skali całego życia, więc szukam kolejnych propozycji filmowych. Może i dla was ten wątek będzie przydatny, zapraszam do dzielenia się.
Ostatnio w końcu obejrzałam Wicked i wiedziałam, że nie przypadnie mi do gustu, ale nie sądziłam, że aż tak. Nawet nie pamiętam o czym dokładnie był ten musical, którego notabene wszystkie piosenki brzmiały tak samo, postacie były tak nijakie, że zielona skóra czy różowe wdzianko wcale nie wyróżniały ich na tle identycznych, śpiewających statystów, których było dużo za dużo, a cukierkowe kolory biły po oczach. Nuda. Moja ocena to 2/10.
Ostatnio obejrzany film
Re: Ostatnio obejrzany film
Nie patrz w górę - ale słabizna... 3/10.
''Las śmierci'' - nudne, głupie i niestraszne. Zupełnie jak nie kino azjatyckie. 2/10.
Wczoraj zaczęłam oglądać najnowszy sezon Black Mirror. Nie oglądałam wszystkich poprzednich sezonów, ale że każdy odcinek jest o czym innym, to nieistotne. Na pierwszy strzał wybrałam odcinek 5 i chyba trafiłam na najgorszy, bo z Black Mirror, które zapamiętałam, niewiele miało wspólnego. Dramatyczna, wzruszająca historyjka o facecie, co całe życie przeżywa laskę z imprezy, jezu. A towarzyszył temu wszystkiemu wkurzający żeński robot.
,,Wielkomilud'' - film animowany z 1989 roku (mój rocznik!), na podstawie książki Roalda Dahla. Super bajeczka, dla dzieci małych i dużych.