Chodźcie, weźmiemy koty i pójdziemy okupować sejm!

mój jest bardzo bojowy i obawiam się że mogłaby powtórzyć się sytuacja z 11 listopadaPoison Ivy pisze:Ja ostatnio musiałam wziąć kredyt na leczenie kota!
Chodźcie, weźmiemy koty i pójdziemy okupować sejm!
Robert Foster pisze:Powiedziałbym, że zasiłki są złem i należy je zlikwidować.klapouchy pisze:Ciekawe co byś powiedział mądralo jakbyś był dzieckiem takiej samotnej matki.![]()
Poza tym czy to ważne co by ktoś powiedział na utrzymaniu państwa (tzn podatnika) ? złodziejstwo to złodziejstwo - a to że komuś się obcina i mu nie pasuje to znaczy, że to jakiś konkretny etyczny argument za złodziejstwem dzieciaku.
Jest wielu pasożytów, pragnących żyć na koszt innych - jednak chęć pasożytowania nie uzasadnia inicjacji agresji na czyiś status materialny.
Pomoc (w tym finansową) tylko można dopuścić w ramach wolontariatu a nie poprzez nieefektywna redystrybucje i dokarmianie urzędników po drodze.
A od kiedy matołku dzieci i inne istoty nieświadome mają decydować o wyglądzie społeczeństwa ?Jako dzieciak samotnej matki byś popierał zasiłki, ponieważ nie miałbyś z czego żyć gdyby ci je zabrano.
Fajne zabawy semantyczne - jednak solidaryzm może być tylko dobrowolny - więc poszukaj może innego słowa określającego redystrybucje państwową : Bandytyzm rozpatrz może?Transfery socjalne nie są żadnym złodziejstwem tylko solidaryzmem społecznym.
Możesz sobie piętrzyć swoje 'argumenty' - inicjacja przemocy to inicjacja przemocy - nie będę utrzymywał Kobiet i ich dzieci, które są mi obce - nie i koniec.Ponadto masz prostackie rozumowanie, że samotna matka musi być kobieta puszczalską. Może ale nie musi.
Takie rzeczy się zdarzają - jednak to nie powód, aby wywracać świat do góry nogami (a teraz jest wywrócony właśnie pod pretekstem "troski" o słabszych)Mąż mógł umrzeć, albo ja porzucić.
No to źle wybrała albo była złą żoną - po raz kolejny - nie moja sprawa, nie moja wina, nie moja troska, abym ponosił za to koszta finansowe.albo ja porzucić.
TYM BARDZIEJ nie wina moich dzieci, które są biedniejsze o sporą sumę pieniędzy przez redystrybucje.A nawet jeśli jest puszczalska idiotka co nic innego nie potrafi poza rodzeniem dzieci i wyciaganiem ręki po socjal, to żadna wina tych dzieci