Buddhism 85%
Agnosticism 80%
Paganism 70%
Satanism 70%
Confucianism 45%
Atheism 45%
Islam 40%
Hinduism 40%
Christianity 35%
Judaism 10%
Haruhism 5%

jej

a z satanizmem to nie mam absolutnie NIC wspolnego

Ciekawe. Z drugim pojęciem jeszcze się nie spotkałem. Ateizm mi nie pasuje, a to dlatego, że niektórych poglądów nie da się wytropić w takiej ankiecieBuddhism
75%
Haruhism
70%
Satanism
70%
Agnosticism
60%
Atheism
55%
Hinduism
50%
Confucianism
50%
Paganism
35%
Islam
20%
Judaism
5%
Christianity
5%
xDHaruhizm (ang. Haruhiism) parodia religii utworzona przez fanów serii The Melancholy of Haruhi Suzumiya.
Wyznawcą może być każdy kto wierzy że Bogiem i stworzycielem wszechrzeczy jest Haruhi Suzumiya - uczennica Japońskiej szkoły średniej, która jest jedyną istotą we wszechświecie mogącą za pomocą siły woli zmienić każdy aspekt otaczającego ją świata, włącznie ze zniszczeniem i stworzeniem go od nowa.
Test jest bardzo uproszczony, pewnie jak da się wiarę w reinkarnację to automatycznie nabija sporo punktów itd. brakuje też innych religii, np sikhizm, bahaizm, taoizm, nie ma też dość popularnego nurtu New Age... Co do siebie to zastanawiam się jakim cudem islam ma nieco więcej niż chrześcijaństwo u mnie...dimgraf pisze: Ok. Rozumiem wysoki wynik buddyzmu, hinduizmu i agnostycyzmu, bo fakt te filozofie są w jakimś stopniu bliskie moim przekonaniom. Ale 70% satanizmu i 90% pogaństwa jest dla mnie całkowitym zaskoczeniem podobnie jak niski wynik chrześcijaństwa.
Osobiście satanizm umieściłbym poniżej ateizmu bo już ateizm wydaje mnie się bardziej "normalny".
Co to haruhism, bo tego nawet nie znam?