W pierwszym:
Vilgefortz z Roggeveen
Jesteś niezwykle spostrzegawczą i piekielnie inteligentną osobą. Potrafisz snuć szeroko zakrojone plany i je realizować. Lubisz dyrygować innymi i wykorzystywać ich do swoich celów. Nie interesują Cię ich uczucia, bo masz naturę narcystyczną. Jesteś gadżeciarzem i uwielbiasz nowinki techniczne. Kariera naukowca jest dla Ciebie idealna, jednak za mocno pragniesz władzy, co może Cię zgubić. W fantastycznym świecie mógłbyś/mogłabyś dążyć do zawładnięcia światem jako potężny mag.
W drugim:
Yennefer z Vengerbergu
Jesteś Yennefer! Inteligencja i urok osobisty to Twoje najważniejsze przymioty. Nie ględzisz po próżnicy, dokładnie analizujesz każdą sytuację, niby wolisz trzymać się z boku, ale twoje ambicje nie mają granic. Masz w sobie siłę, zdolną zmienić świat. Albo zniszczyć, ale to już zależy od nastroju, w jakim aktualnie się znajdujesz...
Ja się tak nie bawię, chcę być Geraltem.
Z powyższych to niby jakieś szczegóły się zgadzają, ale ogólny obraz nie- praktycznie nie mam ambicji, nie chcę rządzić światem ani posiadać wielkiej władzy, nie jestem typem takiego człowieka sukcesu .
A naukową rewolucję zostawiam na ostatnią chwilę.