Czy masz rodzeństwo?
- maneki neko
- ciAStoholik
Re: Czy masz rodzeñstwo?
nie wiem co zaznaczyc... mam przyrodnia siostre, ale jest starsza ode mnie, wiec psychicznie jestem jedynaczka XD
jakos tu duzo jedynakow... ciekawe czy to sie wiaze jakos z aseksualizmem ;3
jakos tu duzo jedynakow... ciekawe czy to sie wiaze jakos z aseksualizmem ;3
Nieeee.. Raczej z niżem demograficznym..maneki neko pisze:akos tu duzo jedynakow... ciekawe czy to sie wiaze jakos z aseksualizmem ;3

- maneki neko
- ciAStoholik
Ale mnie sie wydawalo ze w naszym pokoleniu wcale tak duzo jedynakow nie ma... i dziwie sie ze na tym forum jest tak duzo...
na samym poczatku glosowania byla duza przewaga jedynakow - juz myslalem wtedy, ze aseksualnosc ma cos z tym wspolnego...
tak jak to obecnie wyglada, to raczej nic sie z tym nie wiaze (mniejwiecej pol na pol). zeby uzyskac dokladniejszy wynik, musialo by tu duzo wiecej osob sie zglosic; no ale mysle, ze i wtedy roznica nie byla by za duza (tylko takie przeczucie)...

Ja właściwie uważam się za jedynaczkę, nie wychowywałam się z siostrami, dla mojej mamy jestem jedynym dzieckiem.

Kiedyś - w bardzo zamierzchłych czasach - miałam statystykę i tak coś mi świta, że chyba nie mamy dość reprezentatywnej próby, żeby stwierdzić występowanie jakiegoś zjawiska w całej populacji lub jego brak. Gdyby połączyć tę ankietę z ankietą na anglojęzycznym AVEN i innych forach językowych i wyeliminować zdublowane głosy, można by ewentualnie próbować wnioskować.
<--- uwielbiam tego emotikona 

Było, minęło...
Dzięki! Od razu widać, żeś swojak.Honzol pisze:Private fajny avat, pocinasz w cannon fodder'a ?
amiga rulez![]()
pzdr

-
- starszASek
nie mam
ale chcialbym miec siostre
mojaa przyjaciolke tak nazywam
tylko ze ona tak tego nie odbiera
a szkoda.. dla mnie 

ale chcialbym miec siostre

mojaa przyjaciolke tak nazywam

- shevandell
- starszASek
Dwóch młodszych braci.
Jako dzieci tłuklismy się niesamowicie, teraz obydwaj sa więksi ode mnie, więc wolę szermierkę słowną
Ale fajne z nich chłopaki i mamy dobry kontakt - nie chcę, żeby to zabrzmiało jakoś "wywyższająco się', ale współczuję wszystkim, którzy nie lubią (czy wręcz nie cierpią) swojego rodzeństwa. To jest bardzo przykry stan rzeczy i zastanawiam się, co jest jego przyczyną...
Jako dzieci tłuklismy się niesamowicie, teraz obydwaj sa więksi ode mnie, więc wolę szermierkę słowną

Stupid Ring, stupid Quest, stupid Fellowship.
- tiger_mrrr
- starszASek
Jestem PRAWIE jedynaczką
Mam jakby dwie siostry, starsze o 8 i 9 lat - jedna jest przyrodnia a druga cioteczna
Są kochane, uwielbiam je - są dla mnie jak rodzone (chociaż tak naprawdę nie wiem jak to by było gdyby były rodzone)

Mam jakby dwie siostry, starsze o 8 i 9 lat - jedna jest przyrodnia a druga cioteczna

Są kochane, uwielbiam je - są dla mnie jak rodzone (chociaż tak naprawdę nie wiem jak to by było gdyby były rodzone)
... cold bitch
...

przyrodni z którymi się wychowywałem: brat 7 lat młodszy i siostra 5 lat młodsza... przyrodni których nie znam... nie wiem ile, ale jedno co najmniej (podobno rok młodsze)
takie to skomplikowane... a z bratem często się tłukę w sumie dla żartów... o ile ich widuję raz w miesiącu.
co do statystycznych rozważań, to trudno w ogóle stwierdzić w tym przypadku reprezentatywność próby, bo nie wiadomo jak ona powinna wyglądać
ale ten wynik można z przymróżeniem oka potraktować jako "świadczący o czymś". o tym, że posiadanie rodzeństwa nie ma nic wspólnego z aseksualizmem...

co do statystycznych rozważań, to trudno w ogóle stwierdzić w tym przypadku reprezentatywność próby, bo nie wiadomo jak ona powinna wyglądać

przytul mnie życie...
-
- przedszkolASek
Mam rodzeństwo, ale to tak jakbym nie miała.. Mam przyrodniego brata starszego ode mnie o 16 lat. Pierwszy raz go zobaczyłam w wieku przedszkolnm. POtem jak miałam 8 lat kontakt sie prawie całkowicie urwł. Skontaktował sięz nami jak miałam 13, kiedy urodziła mu się córeczka. Teraz pozostajemy w stałym kontakcie, ale jego dziewczyna jest mi bardziej bliska niż on sam ;p
-
- fantAStyczny
Czy masz rodzeństwo?
Ja też nie mam.