Z
pogubionym to chyba jest taka sprawa ze to jest zawód milosny a nie aseksualnosc

Nie wiem moge sie mylic ale ja rowniez sie dalem zauroczyc, jednak nie potrafilem lub nie moglem uruchomic tej partii umyslu, ktora odpowiadala ze stracilbym caly swiat dla tej osoby a ona/on by byl na podium

. Zauwazylem u siebie i obserwujac nadal swoje uczucia a raczej emocje bo z uczuciami to u mnie krucho poza rodziną

ze to osobowosc plynaca z drugiej strony wplywa na nie a nie jego atrakcyjnosc fizyczna

. Oczywiscie fizycznosc wystepowala tylko gdy mialem wzorzec danej osoby jak powinna wygladac ale po pewnym czasie ten wzorzec ulegal rozplynieciu.
Milosc pewnie i jest, ale dla mnie wazne sa tylko 3 rzeczy opisujace zachowania osob ktore spotykaja inne osoby
Zauroczenie zakochanie i pokochanie
Z zauroczeniem i zakochaniem tu tylko kwestia czasu i intensywnosci wystepuje

Ale pewnego rodzaju chemia i przyciaganie fizyczne. Jednak w zakochaniu oprocz fizycznosci jest rowniez przyciaganie osobowosciowe, gdzie czesciej może wystepowac zachowanie umiaru oraz zrozumienie drugiej osoby ich lęków słabosci i wolnosci

Czyli tak zwana przeze mnie" trzezwosc umyslu" gdy jestesmy zauroczeni

Ale jak pare osob tu jest i mialo co nieco z tym zauroczenia to wiedzą ze pierwsze zauroczenie jest silniejsze a z biegiem czasu przerasta sie przez doswiadczenia w zakochanie

Bo poznajemy wtedy siebie i swoje mozliwosci.
Co do pokochania no to jest pokochanie glebokie z glebi duszy i tu bardziej osobowosc jest motorem ktory sprawia ze sie daną osobę kocha

Wrecz traktowac drugiej osóbki jako rodzenstwa lub innych okreslen

Ale watpie czy takie pokochanie wplynie na decyzje zwiazkow

Raczej na gleboką przyjazn

Moga byc zwiazki ale gdy fizycznosc tez ma cos do powiedzenia
To sa moje przemyslenia i obserwacje siebie i innych

Co do pogubionego to powiem ze to glebokie zauroczenie ktorego tez mialem a raczej zniesc nie moglem gdy jedna osoba przez wszystkie przerwy nie dawala mi spokoju tylko wlepiala we mnie te SWOJE OCZY

Wiec tą dziewczynę rozumiem ze nie odwzajemniala twoich uczuc tak jak ja nie odwzajemnialem tamtej

Zauroczenie to takie skrzywione spojrzenie na dane osoby. Widzimy to co chcemy widziec i takie sie stają póki nie stanie sie cos co nas obudzi