(tak sobie pisze sama do siebie, ha ha)
Zwracam uwagę, że to jest JEDNO zdanie.Miejscem świadczenia usług elektronicznych świadczonych na rzecz podmiotów niebędących podatnikami, posiadających siedzibę, stałe miejsce zamieszkania lub miejsce zwykłego pobytu na terytorium Wspólnoty, przez podatnika, który posiada siedzibę, stałe miejsce zamieszkania lub stałe miejsce prowadzenia działalności, z którego świadczy te usługi, poza terytorium Wspólnoty, a w przypadku braku takiej siedziby, stałego miejsca zamieszkania lub stałego miejsca prowadzenia działalności, posiada zwykłe miejsce prowadzenia działalności lub miejsce zwykłego pobytu poza terytorium Wspólnoty, jest miejsce, gdzie podmioty te posiadają siedzibę, stałe miejsce zamieszkania lub miejsce zwykłego pobytu.
Viljar pisze:A propos: właśnie dostałem PIT. Szczęście, że są programy do wypełniania formularzy, bo inaczej...
Tak, wiem, są instrukcje. Tylko że w tychże objaśnienia wyglądają tak: "pozycję 45 wypełnia podatnik spełniający wymogi ustawy o podatku dochodowym z dnia..."
gdy serce wyrwane wciąż bije w sreBnej szkatule , krwawiąc szyczerniałą krwią , nie czujesz juz zimna ni chłodu , ni deszczu , ni słońca. ani zapachu i smaku powietrza wokół ciebie. po prostu trwasz zawieszony pomiędzy innymi tobie podobnymi,
cena to dusza która cierpi za dnia i w nocy, w swym lochu, pogrążona w szylamie życia
I muj ulóbiony:wedłóg mnie wszystko co nas otacza i w czym funkcnujemy jest niczym , bezwartościową chwilą , człowiek to istota ciekawa i naiwna,za raziem sądzimy ze jesteśmy panami tego świata , jego władcami , a tak naprawdę jesteśmy niczym ziarenkiem pyły ,
jestesimy pokrewnymi duszami zagubionymi w oceanie łez , goszkich i słonych je morska woda, jestem z mrocznej krainy zwanej torami tuchorskimi nie opodal gdańska;