Problem z forum

Masz propozycję na ulepszenie forum? Daj nam znać...
Ant
BażANT
Posty: 6068
Rejestracja: 1 paź 2006, 14:26

Post autor: Ant »

Dobra, to już przynajmniej są jakieś podejrzenia co do przyczyn tego całego bałaganu. Jak wszystko wróci do normy, to chyba zmienię engine'a na phpBB 3. Nasza dwójka już jest "troszkę" przestarzała :lol:
Czczony nie tylko w Chinach

Awatar użytkownika
Wicherek
przytulAS
Posty: 774
Rejestracja: 1 wrz 2010, 06:56
Lokalizacja: Pyrlandia

Re: Problem z forum

Post autor: Wicherek »

Jeszcze wczoraj miałam ponad 200 postów, a dziś tylko 102. Panie adminie, coś się chyba na tym forum rypie...
<< Free hugs >> << Free hugs >> << Free hugs >>

Winkie
AScetyk
Posty: 4640
Rejestracja: 25 sie 2011, 18:58

Re: Problem z forum

Post autor: Winkie »

Wicherek pisze:Jeszcze wczoraj miałam ponad 200 postów, a dziś tylko 102. Panie adminie, coś się chyba na tym forum rypie...
Może doszło do defraudacji? :> I zgromadzone na Twoim koncie środki zostały przelane na czyjeś konto?...

Moje skurczyło się natomiast o 2000 postów. :mrgreen:

Ant
BażANT
Posty: 6068
Rejestracja: 1 paź 2006, 14:26

Re: Problem z forum

Post autor: Ant »

Ani 1500 nie masz :]

Ten "skurcz" jest efektem wyłączenia naliczania w pewnych działach (WWW, Archiwum i Gry). Co jak co, ale śmieci nie powinny się liczyć ;)
Czczony nie tylko w Chinach

Winkie
AScetyk
Posty: 4640
Rejestracja: 25 sie 2011, 18:58

Re: Problem z forum

Post autor: Winkie »

Ant pisze:Ani 1500 nie masz :]

Ten "skurcz" jest efektem wyłączenia naliczania w pewnych działach (WWW, Archiwum i Gry). Co jak co, ale śmieci nie powinny się liczyć ;)
W sumie to obojętne. :lol: Dobrze wiedzieć, że było to celowe działanie, a nie poważna usterka techniczna.

Awatar użytkownika
Wicherek
przytulAS
Posty: 774
Rejestracja: 1 wrz 2010, 06:56
Lokalizacja: Pyrlandia

Re: Problem z forum

Post autor: Wicherek »

Ant pisze: Ten "skurcz" jest efektem wyłączenia naliczania w pewnych działach (WWW, Archiwum i Gry). Co jak co, ale śmieci nie powinny się liczyć ;)
Dzięki za wyjaśnienie :)
<< Free hugs >> << Free hugs >> << Free hugs >>

Winkie
AScetyk
Posty: 4640
Rejestracja: 25 sie 2011, 18:58

Re: Problem z forum

Post autor: Winkie »

Ant też musiał sobie odjąć. Cóż za sprawiedliwość. I like it. :]

Awatar użytkownika
Mohammed
zASpany krASnoludek
Posty: 174
Rejestracja: 27 sty 2012, 22:31
Lokalizacja: Grudziądz
Kontakt:

Re: Problem z forum

Post autor: Mohammed »

Mój problem z forum wygląda tak: piszę post i chcę go wysłać, wyskakuje okienko gdzie wpisuję login i hasło. Wszystko byłoby ok jesli to okienko nie wyskakiwałoby mi trzy razy pod rząd. Trochę mnie to irytuje. Muszę wpisywać login z hasłem trzy razy jak chcę dac post. Kolejny problem: nie mogę zalogować się na nasz czat, mogę wpisywać login i hasło do nieskończoności i ciągle mam okienko do wpisywania tychże właśnie danych. Czat w ogóle nie chce mi się włączyć. Co się dzieje? Proszę o odpowiedź.
Non Omnis Moriar

Obrazek

Awatar użytkownika
dimgraf
szarASek
Posty: 2628
Rejestracja: 7 sie 2011, 13:26
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: Problem z forum

Post autor: dimgraf »

Spróbuj logować się zaraz po wejściu na stronę jeszcze zanim zaczniesz przeglądać forum. Może to coś pomoże. Jeśli chodzi o czat to może zależy od przeglądarki - sam też mam problem, że czat na przeglądarce chrome mi się zacina lub mnie wylogowuje. Proponuje przetestować na firefox'ie. Może napisz z czego korzystasz - przeglądarka, system operacyjny. Nie wiem jak forum sprawuje się na tabletach, jeśli piszesz z tabletu to może w tym jest problem. Zgaduje tylko, bo nie wiem czym to może być spowodowane.
"Szczęście jest tak bardzo blisko, jeśli tego chcesz
marzeniami zbuduj przyszłość, swój własny los"
Obrazek

Awatar użytkownika
Mohammed
zASpany krASnoludek
Posty: 174
Rejestracja: 27 sty 2012, 22:31
Lokalizacja: Grudziądz
Kontakt:

Re: Problem z forum

Post autor: Mohammed »

Wchodzę zawsze na główną stronę i się loguję. Jestem zalogowany. Potem klikam przykładowo na jakiś dział forum i chcę napisać post. Znowu muszę się logować. Kilka razy niestety. Korzystam ze standardowego Internet Explorer bo Mozilla Firefox mi w ogóle coś nie działa, a Opery nienawidzę :diabel:. Komputer na którym się loguję kupiłem niedawno - notebook właściwie,system Windows 7, Internet z jednej z sieci komórkowych - nie będę pisał jakiej, w miarę jestem zadowolony bo ściągać mogę dość szybko np. filmy, muzykę. Wszystkie ustawienia internetowe mam zrobione poprawnie. Tylko ciągle problem z tym logowaniem. Co prawda mogę się zalogować i pisać posty ale nieraz po napisaniu znowu muszę się zalogować i ten post znika, muszę go pisać od nowa. Zacząłem przed wysłaniem posty kopiować do pamięci i zrzucać je jak muszę się parę razy zalogować ale zaczyna być to drażniące. Nie wiem co robić, bo oceniam wasze forum na bardzo dobre tylko coś jest nie tak ze stroną techniczną. Czy ktoś ma/miał podobne problemy?
Non Omnis Moriar

Obrazek

Winkie
AScetyk
Posty: 4640
Rejestracja: 25 sie 2011, 18:58

Re: Problem z forum

Post autor: Winkie »

Ja. Pisząc na priva niekiedy musiałam zapisywać w pliku na kompie, bo inaczej bym wiadomość utraciła. Wylogowywało mnie - chyba po czasie następuje to automatycznie. Zresztą forumowi informatycy powinni kiedyś znaleźć rozwiązanie Twych problemów.

Awatar użytkownika
dimgraf
szarASek
Posty: 2628
Rejestracja: 7 sie 2011, 13:26
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: Problem z forum

Post autor: dimgraf »

Cóż Mohammedzie nie mam pomysłów w czym rzecz, może Ant znajdzie rozwiązanie. Ewentualnie spróbuj zainstalować inną przeglądarkę np. google chrome i sprawdź czy problem nadal występuje. Może to jakiś błąd przeglądarki bo mi na każdej działa normalnie. Choć fakt faktem IE nie używam pewnie jak bym odpalił wyskoczyłby mi jakiś kreator :P.

Ps. Opery i Safari też nie lubię :P
"Szczęście jest tak bardzo blisko, jeśli tego chcesz
marzeniami zbuduj przyszłość, swój własny los"
Obrazek

Awatar użytkownika
Mohammed
zASpany krASnoludek
Posty: 174
Rejestracja: 27 sty 2012, 22:31
Lokalizacja: Grudziądz
Kontakt:

Re: Problem z forum

Post autor: Mohammed »

Jak będę mieć czas to pokombinuję z Google Chrome.
Non Omnis Moriar

Obrazek

Felixis
ASysta
Posty: 251
Rejestracja: 11 sty 2012, 15:51

Re: Problem z forum

Post autor: Felixis »

wyrwana, pewnie ktoś próbował Ci się włamać, a to zamiast zapamiętywać IP z którego to zrobiono, reaguje na całę konto po prostu
Wszyscy wiedzą lepiej...

Awatar użytkownika
chochol
pASsé
Posty: 1965
Rejestracja: 15 wrz 2011, 10:22
Lokalizacja: 49º06’17’’N 22º39’02’’E / 50º02’01’’N 22º00’17’’E

Re: Problem z forum

Post autor: chochol »

Od pewnego czasu nie próbując wysłać pw, wyskakuje taka oto wiadomość "Wysłany formularz był nieprawidłowy. Spróbuj wysłać ponownie". Nie pomaga wysyłanie ponownie, po 6 razach tracę cierpliwość. Jak rozwiązać ten problem?
"Serce czyste i otwarte, w dobrą zmienia trefną kartę"

"chochoł = feminoasozołza"

ODPOWIEDZ