cytowanie

Masz propozycję na ulepszenie forum? Daj nam znać...
CP/DP ranger
gimnASjalista
Posty: 12
Rejestracja: 4 wrz 2006, 10:38

cytowanie

Post autor: CP/DP ranger »

nie można by wprowadzić opcji "cytuj zaznaczony tekst" ? ułatwiłoby to znacznie cytowanie kiedy jest podawany jakiś artykuł.. 8)
www.conservativepunk.net
wspieraj system albo *** :!:
Awatar użytkownika
alicja
ciAStoholik
Posty: 375
Rejestracja: 13 sie 2005, 22:04
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Re: cytowanie

Post autor: alicja »

Masz na myśli cytowanie z innego postu?
Są do wyboru dwa sposoby: albo klikasz przy tym poście "cytuj", wtedy w okienku nowej wiadomości pojawi ci się cała treść tego postu, albo po prostu kopiujesz interesujący cię tekst i wklejasz go do swojej wiadomości, opatrując tagami

Kod: Zaznacz cały

[quote]Tu wklejony tekst [/quote]
lub z podaniem autora/źródła

Kod: Zaznacz cały

[quote="autor"]Tu wklejony tekst, będie poprzedzony nagłówkiem "autor napisał:"[/quote]
Wcale nie musi to być cytat z postów, można przecież w ten sposób wydzielic dowolny tekst.
Sądzisz, że potrzebne jest coś więcej?
Awatar użytkownika
urtika
sASanka
Posty: 2289
Rejestracja: 27 maja 2008, 21:06

Post autor: urtika »

A czy ktoś może mi powiedzieć, w jaki sposób się usuwa własnego posta? Gdy klikam na zmień/usuń tego posta , wykasowuję treść i temat, to pojawia mi się komunikat "Musisz wpisać wiadomość przed wysłaniem". Ponieważ nie wpisuję nic, gdyż nie chcę nic zmienić w treści, tylko w ogóle usunąć posta, wiadomo, że nie da się wysłać. Co mam wpisać/zrobić, żeby ten post zniknął? :?:
Quirkyalone
Van
pASibrzuch
Posty: 244
Rejestracja: 14 mar 2009, 20:21
Lokalizacja: ten chaos ?
Kontakt:

Post autor: Van »

cp - takie opcje mają fora pisane samodzielnie, to forum jak widać stoi na najprostrzym php "wizualnym" gdzie nie da sie dużo opcji wprowadzić, a adminem może być każdy do zmieniasz cokolwiek poprzez klikanie funkcji, nie piszesz sam kodu,

co do usuwania zapewne tę funkcję zarezerwowali sobie admini i modzi
"Do czasu gdy nie jestem człowiekiem, mogę wszystko"
Awatar użytkownika
Gizmo
Strażnik TeksASu
Posty: 1064
Rejestracja: 13 cze 2006, 11:15
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Gizmo »

urtika pisze:Co mam wpisać/zrobić, żeby ten post zniknął?
Tylko admin i mod mogą skasować post. Wystarczy napisać w treści, że chcesz go usunąć, ekipa sprzątająca się tym zajmie :wink:
Ant
BażANT
Posty: 6068
Rejestracja: 1 paź 2006, 14:26

Post autor: Ant »

urtika pisze:Ponieważ nie wpisuję nic, gdyż nie chcę nic zmienić w treści, tylko w ogóle usunąć posta, wiadomo, że nie da się wysłać.
Da się, da :twisted:

Komputery to iście debilne stworzenia, azaliż ;)
Czczony nie tylko w Chinach
ODPOWIEDZ