Nie wiem, czy można nazwać to wynalazkiem, ale uważam, że moglibyśmy się obyć bez stworzenia broni jądrowej. Inny wynalazek, którego ja szczerze nie cierpię, to samochód. Nie wiem, czy ludzkość mogłaby się obyć bez niego, pewnie nie, przydaje się np kiedy potrzeba szybkiego transportu, przewiezienia chorego do szpitala ( karetki to też duże samochody), ale szczerze nienawidzę tego nadmiaru samochodów- wieczne korki i to, że ludziom jeden nie starcza, więc są np 2 na rodzinę, albo i więcej. I wiecznie tylko parkingów im mało, więc tylko umniejsza się nieliczne zielone miejsca w mieście, żeby zrobić im miejsce. Bo ludzie tego chcą, zgłaszają potrzebę budowania parkingów radnym, w budźetach partycypacyjnych itd. Oczywiście, chcą, żeby były to bezpłatne parkingi, od miasta, bo na płatnym, który też mamy na osiedlu, nikt nie chce stać. Więc robią już nowy, trawnik poszedł pod asfalt. Więc tylko wycina się zielone miejsca pod ich życzenie. Nienawidzę tego, tych samochodów oraz ich właścicieli.
Więc jak dla mnie mogliby maksymalnie ograniczyć produkcję samochodów, przywalić horendalne podatki od ich posiadania albo od tzw zanieczyszczania powietrza i każdy, kto ma, musiałby płacić wysokie kwoty, albo nie mieć. A gdyby miał nielegalnie, to konfiskata z miejsca, bez podawania przyczyny, możliwości odwołania i jeszcze wysoka grzywna za karę. Szkoda, że tak nie może być. Zdaję sobie sprawę, że jestem z tym nastawieniem w skrajnej mniejszości, bardzo źle się czuję, kiedy w pracy lub w gronie znajomych spotykam takich samochodziarzy i słyszę, że mało miejsca na ich wehikułki, nie ma gdzie stawać, trzeba by zrobić więcej miejsc parkingowych. Raz jedna osoba gadała, że trzeba wyciąć drzewo pod jej blokiem, bo spadają z niego takie brudzące elementy ( nie owoce, ale no takie coś, co na nim rośnie) na jej samochód i musi go myć. Niestety milczę, bo nie umiem wdawać się w polemiki z ludźmi, za co jestem zła i na siebie, i na nich. Zresztą, ja jestem jedna, a ich zawsze wielu w grupie, więc nie przegadam tego.
Pytanie do osoby poniżej: a jaki niepopularny społecznie/ niepoprawny politycznie pogląd Ty posiadasz?