"
To zazdroszczę i podziwiam bo ja mimo normalnej odp spotkałam się z przeważnie negatywną reakcją (2-3 osoby z całej tej "ekipy" empatycznie, pozytywnie zareagowały).To chyba trzeba mieć szczęście.Rzadko czytałam by asy z taką pozytywną reakcją się spotkały.A powiedz(właściwie to napisz)mi jeszcze jak zareagowały te osoby gdy mówiłaś im że jesteś aseksualna??To naprawdę dużo zmienia bo as wtedy "czuje się bardziej człowiekiem",nie czuje się już odrzucony i taki samotny.Mnie te reakcje zniechęciły i właśnie boję się o tym mówić z uwagi na negatywną opinię, reakcję nieasow

.A na pytanie: czemu ludzie robią takie wielkie halo odp że chyba brak wiedzy i właśnie empatii, tolerancji, wyrozumiałości oraz stereotypy dotyczące definicji normalności są,zdaje się, powodem....Jak jesteś z mniejszości,odstajesz od normy to już jesteś przekreślony, kimś gorszym, nienormalnym itp.itd.Przynajmniej ja tak to widzę na podstawie swych obserwacji ludzkich reakcji."
(cytat, bo nie umiem w cytowanie)
W moim przypadku najczęściej reakcji jako takiej nie było. Od przyjęcie do wiadomości. Ale to w przypadku moich znajomych. Kiedy mówiłam o tym jakimś nowym osobą, niektórzy zachowywali się, jakby wpadli w szał. No bo przecież jak to się można nie ruchać?! xD