Magddda pisze:Wgłębienie się bardziej w polityke naszego kraju pozwala na dostrzezenie partii politycznych, które swoim programem mogą odpowiadać poglądom danej jednostki, danego obywatela
Ok, zgadzam się z tym, że większość znajdzie coś dla siebie, znajdzie partię, która przynajmniej mniej więcej będzie programem odpowiadać poglądom danej osoby. Ale co mi z tego, jeżeli jest to partia, która istnieje właściwie tylko na papierze, bo nie ma głosu, jest w zdecydowanej mniejszości?
Osobiście, jestem przerażona tym co się dzieje. Nie jestem antyklerykałem, niemniej jednak gorliwą katoliczką również nie jestem i z obawą obserwuję, jak kościół zaczyna mieć coraz więcej do powiedzenia w państwie. Ten cały Ojciec Dyrektor ze swoim moherowym podziemiem

Śmiejemy się z tego, ale ten człowiek jest niebezpieczny, bo szerzy chore poglądy. "Fani" Radia Maryja wszędzie widzą żydów i aż ociekają antysemickimi postawami, wykrzykując obraźliwe slogany o żydomasonerii, która wg nich rządzi światem i jest wysłannikiem szatana na ziemi. Jak dla mnie, to to jest po prostu chore (użyłabym innego słowa, ale nie wypada

).
Zupełnie inną kwestią jest to co się teraz dzieje w rządzie. Mam nadzieję, że dojdzie do powtórnych wyborów, bo PiS mocno nadwyrężył zaufanie Polaków i istnieje duża szansa, że tym razem większość stanowiłoby PO. Póki co nie oglądam nawet wiadomości, bo nie chcę się denerwować.