Dowiedziałem się o diecie białkowej od mojego kolegi, który z powodzeniem przeszedł wszystkie jej etapy. Do tej pory jest bardzo zadowolony z osiągniętych rezultatów odchudzania i chwali sobie jej skuteczność.
Jednakże coraz częściej słychać w mediach dużo krytycznych słów na temat tejże diety. Podobno bardzo obciąża organizm, może prowadzić do anemii, ma negatywny wpływ na wątrobę itp.
Osobiście stosowałem tą dietę, ale nie zdołałem przejść wszystkich jej faz. Jednakże pozytywnie oceniam osiągnięte w tym czasie rezultaty. Troszeczkę schudłem, ale przede wszystkim, dzięki niej, zdecydowanie zmieniłem swoje przyzwyczajenia żywieniowe. Teraz jem więcej nabiału, owoców i warzyw, a staram się eliminować cukier i ograniczać jedzenie tłustych potraw.
Jedyną negatywną stroną, jaką zaobserwowałem podczas mojego odchudzania, było towarzyszące mi osłabienie podczas stosowania tej diety - niestety, żeby funkcjonować, organizm potrzebuje energii, którą w tym przypadku czerpie ze swoich rezerw - naszego sadełka

Zapraszam do dyskusji!
Zixx