chochol pisze:Preferuje księgarnie stacjonarne, muszę książkę dotknąć, "powąchać" i czy dobrze się ją trzyma.
O tak, sprawdzić klejenie czy szycie (w zależności od sposobu wykonania), czy kartki równo leżą, czy powyginane nie są, a okładka nie ma rys... To czy dobrze się ją trzyma jest dla mnie sprawą niezbyt ważną - bo i tak ją kupię, ze względu na treść.
chochol pisze:Ech gdyby funduszy było więcej to zaszalałabym i kupiła "masowo"

.
Polecam działy z tanią książką. Książka po 2 zł, 5 zł. Można zaszaleć, a i ciekawe książki kupić.
chochol pisze:Winkie, Ty dobrze orientujesz się w promocjach księgarnianych. Mam nadzieję, że będziesz dawać znać jak przyuważysz jakąś.
Jasne. Obecnie jak się nie mylę Nasza księgarnia ma 10% rabatu, wiele księgarń prowadzi też akcje walentynkowe, ale nie zauważyłam aby byłyby to promocje typu "wysyłka za darmo", tylko ewentualnie na wybraną serię albo wydawnictwo.
Co do Naszej Księgarni to na stronie tego wydawnictwa ukazała się oferta wydawnicza na rok 2012, w formacie pdf, z którego dowiedzieć się można o planowanych premierach.
Joan pisze:Przygarnę nawet zniszczone książki, o ile cena będzie odpowiednio obniżona
Najlepiej w takim wypadku kupować na festynach, akcjach dobroczynnych, gdzie książki są po symbolicznej opłacie 1 - 2 zł.