jakie sa wasze odczucia wobec BDSM?
wiele rzeczy zwiazanych z bdsm mozna robic bez najmniejszego podteksty seksualnego.. np karanie osoby uległej w taki czy inny sposob...
ciekaw jestemczy kogos to pociąga
akurat w druga strone - wole ulegle kobiety choc ubrane w skóreklapouchy pisze:buhaha jak pisałeś o fetyszu skór, wiedziałem ze lubisz BDSM, ja tam lubię kobieca dominację, ale nieco inną niż BDSM
rozwijajac dyskusje - czemu?redballoon pisze:Może zamiast forów dla aseksualistów poszukajcie bardziej odpowiadające waszym preferencjom miejsca w sieci? : >
Fetysze i aseksualizm się wykluczają.
Ja także próbowałem wyciągać wnioski z wypowiedzi Użytkowników forum. Wyszło mi, ze jeśli "potrzebują zamiennika', to jest to raczej rozwijanie swoich naturalnych zainteresowań i pasji, a nie uciekanie się do mniej lub bardziej zawoalowanej perwersji.szczecinianin pisze:wg wypowiedzi z tego forum -wyciagnelem wniosek ze wielu aseksualnych potrzebuje jakieos "zamiennika"... czy czyms takim nie moze byc np. "bezdotykowa" dominacja nad druga osoba?
To już brzmi nieco podejrzanie i wieloznacznie. Nie kojarzy sie też najlepiej... hmmszczecinianin pisze:karanie osoby uległej w taki czy inny sposob...
Wiesz co, jak na mój rozum to praktytki bdsm bez podtekstu seksualnego to zwykłe znęcanie się, zarówno psychiczne, jak i fizyczne. Bo o ile między ludźmi praktykującymi bdsm jest napięcie seksualne, to motywy ich postępowania da się jakoś wyjaśnić.Ale bez tego pozostaje tylko przemoc.szczecinianin pisze:tak wiem lubie prowokowac...
jakie sa wasze odczucia wobec BDSM?
wiele rzeczy zwiazanych z bdsm mozna robic bez najmniejszego podteksty seksualnego.. np karanie osoby uległej w taki czy inny sposob...
ciekaw jestemczy kogos to pociąga