Niestety nie znam tego serialu- więc trudno mi się ustosunkować. A można prosić o krótkie przybliżenie tego serialu?
Jesli chodzi o pannę Marple, to nie wiem

Ona dla mnie jest właśnie niejednoznaczna. Może być aseksualna. Nie jest to wykluczone. Z drugiej strony poznajemy ją jako starszą panią, a w tym wieku ludzie już trochę mniej interesują się seksem i nie są tak podatni na zakochania, sprawy sercowe. Trudno, żeby nagle panna Marple zapałała gorącym uczuciem do kogoś

Nie znamy jej młodości prawie, więc nie jest wykluczone, że mogła kiedyś kogoś kochać, pragnąć. Dlatego dla mnie to taka niejednoznaczna postać.
Jest starą panną, ale nie wiemy, czy z własnego wyboru, przez brak zaintresowania mężczyznami, czy po prostu tak wyszło. Może nie poznała nikogo wartego uwagi i małżeństwa? W końcu mieszkała całe życie w małym miasteczku, gdzie trudno o tabuny wolnych, przystojnych i nadających się na mężów młodzieńców.
Poza tym była i jest w tych opowiadaniach wierząca, a to też nie sprzyja romansom.
przepraszam, że jeden post za drugim, ale temat seriali naprowadził mi na myśl serial doktor house. i postać masters- ta nowa stażystka/ studentka w siódmej serii.
Dla mnie też nie jest jednoznaczna. Potrafiła się zauroczyć pacjentem, a z drugiej strony nie ma chłopaka, nie próbuje nikogo poznać, umawiać się. Inni mają romanse, a ona nie- ale może dla kontrastu stworzono taką postać?Mimo, iż wg scenariusza to jej trzecie studia, a więc nie jest małolatą zaraz po liceum, to tak wygląda. Ubiera się też w sposób zachowawczy i nie przykuwający uwagi- jakby podświadomie nie chciała zachęcać nikogo. Miała chłopaka, ale już nie ma. Prawdopodobnie nie uprawiała seksu. Co o niej myslicie? Zna ktoś ten serial?