Na plaży w Chesil- film
Na plaży w Chesil- film
Ktoś widział już ten film? Byłam wczoraj w kinie. Zastanawiam się, czy głównej bohaterce po prostu się zmieniło, czy zdecydowała się na seks tylko żeby mieć dzieci? Może w książce jest to bardziej wyjaśnione. Jestem ciekawa, gdyż sama trochę tak mam. Nie uprawiałam seksu i nie mam na niego ochoty. Gdy miałam chłopaka, każde jego próby dotykania mnie w intymne okolice były dla mnie nieprzyjemne. Chciałabym mieć partnera i właśnie to jest jedyna sytuacja w której wyobrażam sobie, żeby zmusić się do seksu to żeby spłodzić dzieci. Myślicie, że główna bohaterka też tak miała?
- wyrwana_z_kontekstu
- mASakra
Re: Na plaży w Chesil- film
Czytałam tę książkę i swego czasu napisałam post na ten temat, ale wyszukiwarka go nie widzi (chyba go nie usunięto
). Sprawa tam była bardziej skomplikowana. Myślę, że bohaterka była aska, bo potrzebowała bliskości, bez seksu. Nie był to wstręt ani niechęć, raczej brak chęci. W książce do seksu nigdy nie doszło. Bohaterka pozostała samotna. A jak przedstawili to w filmie, to tylko mogę się domyślać. 

Jest jakiś problem z wyszukiwarką. Nie wyszukuje już wszystkiego, tak jak dawniej, tylko posty z kilku ostatnich miesięcy.wyrwana_z_kontekstu pisze: ↑27 lip 2018, 17:12 Czytałam tę książkę i swego czasu napisałam post na ten temat, ale wyszukiwarka go nie widzi (chyba go nie usunięto).
Quirkyalone
-
- gimnASjalista
Czy znasz inne filmy z podobnym wątkiem? Wydaje mi się że obecnie jest ogrom produkcji ale w tę drugą stronę niestety.bowlerin pisze: ↑25 lip 2018, 10:19 Ktoś widział już ten film? Byłam wczoraj w kinie. Zastanawiam się, czy głównej bohaterce po prostu się zmieniło, czy zdecydowała się na seks tylko żeby mieć dzieci? Może w książce jest to bardziej wyjaśnione. Jestem ciekawa, gdyż sama trochę tak mam. Nie uprawiałam seksu i nie mam na niego ochoty. Gdy miałam chłopaka, każde jego próby dotykania mnie w intymne okolice były dla mnie nieprzyjemne. Chciałabym mieć partnera i właśnie to jest jedyna sytuacja w której wyobrażam sobie, żeby zmusić się do seksu to żeby spłodzić dzieci. Myślicie, że główna bohaterka też tak miała?