Jakiego związku pragniecie?
Re: Jakiego związku pragniecie?
Też się rozstałam rok temu z facetem. Za bardzo czułam się osaczana i uzależniona emocjonalnie oraz dda....
Dla mnie płeć nie ma znaczenia, a jedyne czego pragnę to relacji romantycznej.
Dla mnie ważna jest relacja oparta na wzajemnym szacunku, delikatności, opiekuńczości i szczerości. Nie toleruję agresji i kłamstwa. Mam takie życiowe motto: "Jeśli nie chcesz czegoś mówić, nie mów, ale nie kłam". Zraniłoby mnie dawanie obietnic nie do spełnienia lub obrażanie się bez powodu. Chciałabym znaleźć swoją bratnią duszę. Kogoś, kto pokocha mnie taką, jaką jestem. Kogoś, przy kim nie musiałabym udawać i mogłabym być sobą, bez obawy o ocenianie. Kogoś, z kim będziemy pisać godzinami, do późnych godzin nocnych, zaśmiewać się do łez z różnych drobiazgów, mieć wiele wspólnych zainteresowań i tematów do rozmów. Prawdziwą przyjaciółkę, której mogłabym powiedzieć wszystko, i która nie bałaby się mówić wszystkiego mnie. Chciałabym mieć dziewczynę, dla której mogłabym robić słodkie, romantyczne rzeczy. Codziennie mówić, jaka jest piękna, pisać miłe listy i sprawiać, że będzie się uśmiechała. Według mnie dobry związek polega na wzajemnym zaufaniu, wspieraniu się w trudnych chwilach, nie manipulowaniu sobą, szczerości i wyrozumiałości. Na tym, że patrzy się w jednym kierunku a nie w przeciwnych. Na tym, że poświęca się sobie nawzajem czas, nie lekceważy się problemów drugiej osoby, uważa wzajemne odczucia za ważne. Na tym, że bierze się pod uwagę zdanie partnerki/a a wzajemne opinie traktuje z szacunkiem. Nawet jeśli mamy różne zdania w jakichś kwestiach, nie kłócimy się, tylko potrafimy znaleźć kompromis. Interesujemy się sobą nawzajem, nie ma nieuzasadnionego obrażania i nie odzywania się do siebie. Jeśli jest jakiś problem, to mówimy sobie o nim i próbujemy go rozwiązać; nie tłumimy tego w środku, bo później odbije się to na naszych relacjach. Przede wszystkim, obu stronom musi zależeć.
Jak już tak myślę o związkach. To pragnę znaleźć związek oparty na prawdziwej miłości. Chcę, abyśmy mogli swobodnie rozmawiać, akceptować się wzajemnie. Wspólnie podróżować. Chciałabym aby nasz temperament był podobny wzajemnie. Który jak Ja były romantykiem, lubił taniec i cenił bliskość.
Najważniejszym aspektem dla mnie jest czułość i zaufanie - te dwie cechy bardzo ułatwiają mi zaprzyjaźnienie się z kimś, bądź ewentualnie też rozwinięcie czegoś więcej. Troskliwość jest też świetnym aspektem, ponieważ daje ona motywację i odczucie, że jest ktoś, dla kogo jesteś waźnx. Jestem też osobą uwielbiającą dotyk, więc rzeczy jak przytulanie czy pieszczoty są super.
Osoba ta też musi być bardzo otwarta na uszanowanie osobistych granic, ponieważ pozwalają one rozbudować większe zaufanie. Brak szacunku do granic wiąże się w dużej mierze z brakiem szacunku dla mnie. Oczywiście istnieje różnica między przypadkowym a celowym przekroczeniu.
Osoba ta też musi być bardzo otwarta na uszanowanie osobistych granic, ponieważ pozwalają one rozbudować większe zaufanie. Brak szacunku do granic wiąże się w dużej mierze z brakiem szacunku dla mnie. Oczywiście istnieje różnica między przypadkowym a celowym przekroczeniu.
-
pawcio1978
- pASzko
Dla mnie podobnie jak u Freni22
Najważniejsze przede wszystkim jest to, by związek był oparty na prawdziwej miłości. Istotnymi aspektami są szczerość, wyrozumiałość, szacunek, czułość. Być z osobą, której można się zwierzyć zarówno ze swoich radości, jak i trosk, problemów, a ona zawsze wysłucha i wesprze w razie potrzeby. Żeby temperament był zbliżony. Żeby mieć podobne pasje i poglądy, jednocześnie szanując nawzajem te, które nie są ze sobą zgodne. Żeby nie przekraczać wyznaczonych granic. Żeby wspólnie odkrywać świat, próbować nowych rzeczy. Żeby można było czasem wspólnie zaszaleć, jakieś wycieczki, małe imprezy, a innym razem spędzić czas w domowym zaciszu, oglądanie filmów, planszówki, gry karciane itp. Wystarczy nawet, jak siedzicie sobie w ciszy, wtuleni w siebie, cieszycie się sobą. Ufacie sobie, czujecie się bezpiecznie w swoim towarzystwie.
Na pewno bez seksu i bez dzieci. Interesują mnie panowie bez poważniejszych nałogów, lubiący zwierzęta, spacery oraz raczej spokojne rozrywki typu kino, muzeum, książki, filharmonia czy gry komputerowe. Chciałabym tak sobie normalnie z kimś razem żyć, spędzać wspólnie czas, rozmawiać, czy nawet przytulić się czasem, ale ważne jest, żebyśmy oboje mieli także czas dla samych siebie (nawet jeśli będzie to po prostu siedzenie w tym samym pokoju na osobnych kompach i w słuchawkach
). Z takich głupio-śmiesznych rzeczy, to mam lekki wstręt do stóp, więc najfajniej by mi się żyło z kimś, kto nie lata boso po domu. ;D
Mam 39 lat i już mi samotność zaczyna trochę doskwierać, a podrywy napalonych nastolatków, których uczę angielskiego, to nie to, czego szukam lol
Mam 39 lat i już mi samotność zaczyna trochę doskwierać, a podrywy napalonych nastolatków, których uczę angielskiego, to nie to, czego szukam lol
-
satyamevajayate
- łASuch
Mam podobnie ze stopami. Uważam, że mało kto ma ładne.
Sama własnych też nie pokazuję.
I też chcę: bez dzieci i bez seksu.
Ale z cielesnością taką fajną zażyłą feromonkową. Ważne by tych kompulsywnych akcji kopulacyjnych NIE BYŁO.
Uparłam się że znajdę na żywo i możecie się domyślić jak mi idzie.
Hahahha cały czas trafiam na jakichś hiperseksualistów, erotomanów, seksoholików. Mam wrażenie, że nasza orientacja jest niezwykle rzadka. A jak wspaniale jest mieć świadomość, że nasz AS nie rozgląda się na boki i nie snuje erotycznych fantazji o piękniejszych, szczuplejszych niż my. Jak już świetnie trafimy (swój na swego) to zdaje mi się, że mamy mniej sposobności do dram dla naszego ego. Rzadziej będziemy triangulowani z innymi kobietami/ mężczyznami. Raczej też nie usłyszymy, że mamy za małe piersi itd. Mniej wymagań względem ciała. Same plusy. Tylko słaba częstotliwość występowania tych cudnych osób to minus. 
I też chcę: bez dzieci i bez seksu.
Uparłam się że znajdę na żywo i możecie się domyślić jak mi idzie.
No niestety trudno będzie kogoś takiego znaleźć "na żywo" jak nawet w necie szanse niewielkie. ;D Postanowiłam spróbować na AceSpace, ale ludzi z Polski tam dużo nie ma, więc też nie jestem zbyt optymistycznie nastawiona. Ale może kiedyś coś z tego będzie. 
Hej, też jestem na stronie Acespace.love! Mój pseudonim to UnicornLady89.
O, super, odezwę się tam wieczorem po zajęciach.