Serwis randkowy dla osób aseksualnych :)
Re: Serwis randkowy dla osób aseksualnych :)
Ten ostatni faktycznie jest fajny, ale ma jedną wadę - nie można wysłać kilku wiadomości pod rząd. Więc jeśli chcesz się zalogować np. raz dziennie i odpisać wszystkim z którymi utrzymujesz kontakt, to trzeba się liczyć z tym, że trzeba odczekać chwilę, żeby wysłać kolejną wiadomość.
- nattandroses
- gimnASjalista
- Kontakt:
Portale randkowe
Hej.
Od jakiegoś czasu kinda mam ochotę założyć sobie profil na jakimś portalu randkowym. Jestem ciekawa, czy ktoś z Was może korzysta z jakiegoś portalu, który mógłby polecić, niezależnie czy to portal kierowany do Asów czy nie.
Z góry dzięki
Od jakiegoś czasu kinda mam ochotę założyć sobie profil na jakimś portalu randkowym. Jestem ciekawa, czy ktoś z Was może korzysta z jakiegoś portalu, który mógłby polecić, niezależnie czy to portal kierowany do Asów czy nie.
Z góry dzięki
-
- młodASek
Re: Portale randkowe
Podpinam się jeśli nie randkowe to chociaż takie do poznawania nowych ludzi czysto koleżeńsko
Dodam jeszcze od siebie, że czasem siedzę na czaterii i nawet w pokoju asów ciężko spotkać jakiegoś asa lub kogoś zwyczajnie normalnego, same napalone zboki więc nie polecam tego miejsca na poszukiwania czegoś więcej niż wymiana zdań w okienku
Dodam jeszcze od siebie, że czasem siedzę na czaterii i nawet w pokoju asów ciężko spotkać jakiegoś asa lub kogoś zwyczajnie normalnego, same napalone zboki więc nie polecam tego miejsca na poszukiwania czegoś więcej niż wymiana zdań w okienku
Przeciętnie nieprzeciętna
Re: Portale randkowe
Ja przez jakiś czas korzystałam z ACEapp, który swego czasu był chyba najpopularniejszą aplikacją do poznawania asów: https://apkpure.com/aceapp-asexual-soci ... purush.ace
Pogadałam tam z paroma asami zza granicy, z jednym się nawet trochę zakolegowałam. Jednak ta aplikacja ma swoje minus:
- Mało tam Polaków
- Nie jest już wspierana, wersji na iOSa już się chyba wcale nie da ściągnąć
- ... a co za tym idzie mam wątpliwości, czy wciąż jest w pełni bezpieczna
Aktualnie chyba najlepszym miejscem do poznawania polskich asów jest grupa na FB "Aseksualni Polska" i ich Discord.
Pogadałam tam z paroma asami zza granicy, z jednym się nawet trochę zakolegowałam. Jednak ta aplikacja ma swoje minus:
- Mało tam Polaków
- Nie jest już wspierana, wersji na iOSa już się chyba wcale nie da ściągnąć
- ... a co za tym idzie mam wątpliwości, czy wciąż jest w pełni bezpieczna
Aktualnie chyba najlepszym miejscem do poznawania polskich asów jest grupa na FB "Aseksualni Polska" i ich Discord.
Parę dni temu, poprzez Facebooka, dowiedziałam się o (podobno) nowo założonym międzynarodowym portalu dla As-ów, szukających relacji lub przyjaźni. Większość użytkowników to obecnie Amerykanie, ale z pewnością nie jestem tam jedyną Polką. Ta strona to acespace.love
No właśnie nie pasuje mi określenie "serwis randkowy" w odniesieniu do osób aseksualnych. Bo, ogólnie wiadomo, że serwisy randkowe są dokładniej mówiąc - serwisami seksualnymi albo burdelowymi, ewentualnie "genitaliami z katalogu", jak to mawiała moja znajoma. A do czego służą genitalia? Kto przypomni?
Przydałoby nam się zebranie Asowych programistów i stworzenie dedykowanej appki do poznawania się.
Powiem Wam, że takie rozmowy wśród Asów już się toczą, ale do fazy realizacji jeszcze daleko.
Powiem Wam, że takie rozmowy wśród Asów już się toczą, ale do fazy realizacji jeszcze daleko.
Znajdziesz mnie na serwerze dla Asów: https://discord.com/invite/cNUh7TjEM7
(Serwer Discord - nick Assire)
(Serwer Discord - nick Assire)
- tymczasowy
- pASibrzuch
Kod to nie problem. Bardziej:
- bardzo ciezki prog wejscia aplikacji randkowych/spolecznych; jezeli appka nie znajdzie populacji, ktora utrzyma sie sama to wszystko walnie. Asy to % jakiegos malego % preferencji randkowych
- aspekt legalny takiej aplikacji; ubezpieczenia, prawnicy
- kasa na reklame, aby osiagnac prog spolecznosci; kilka k na miesiac
Latwiej by bylo szukac opcji filtrowania po byciu asem na istniejacych aplikacjach randkowych
- bardzo ciezki prog wejscia aplikacji randkowych/spolecznych; jezeli appka nie znajdzie populacji, ktora utrzyma sie sama to wszystko walnie. Asy to % jakiegos malego % preferencji randkowych
- aspekt legalny takiej aplikacji; ubezpieczenia, prawnicy
- kasa na reklame, aby osiagnac prog spolecznosci; kilka k na miesiac
Latwiej by bylo szukac opcji filtrowania po byciu asem na istniejacych aplikacjach randkowych
A może moglibyśmy wymyślić jakiś sposób oznaczania siebie na istniejących portalach randkowych? Co Wy na to?
Teoretycznie moglibyśmy się oznaczać np. asową flagą, ale już widzę te zaczepki co większych prostaków na takich portalach - moglibyśmy w ten sposób karmić trolli. Generalnie AS nie zwykłym portalu nie ma czego szukać, ja jestem za dedykowaną apką.
Na acespace.love chyba aktualnie najwięcej polaków jest, a jest dość nowym portalem
Podbijam poprzedni post, acespace jest spoko portalem, mam nadzieję że więcej osób będzie z niego korzystać
it's hard being different
Acespace jest o tyle dobre, że nie czujesz się na tej stronie jak na portalu randkowym, tylko jak na grupie społecznościowej, w której ludzie mogą dzielić się różnymi ciekawymi rzeczami i przy okazji masz możliwość poszukania nowych znajomych. Nadaje to stronie dużo osobowości i poleciłbym ją z tego powodu.